|
Knapriga bollar med svamp och valnötter
Hittade receptet för dessa Veganköttbullar i
matmagasinet VEGO nr 6 2014.
ca 20 2t
100 gr champinjoner
1 gul lök
250 g fast tofu
50 g valnötter
1 tsk senap
1 tsk mörk sojasås
1 tsk torkad salvia (jag tog mejram)
1 krm kryddpeppar
½ dl maizena (jag tog mörk)
- Hacka den gula löken och
champinjonerna fint.
- Stek i lite olja tills de har
släppt all sin vätska och fått färg
- Häll över i en skål
- Smula ner tofun i skålen
- Hacka valnötterna fint och blanda
ner tillsammans med senap, sojasås, salvia, kryddpeppar, maizena,
salt och svartpeppar.
- Rör om och låt smeten stå i 10
minuter.
- Rulla till bollar och stek dem
gyllenbruna. (Jag stekte dem i rikligt med
olivolja)
Upp
|
|