Start  Nytt  Om  Bilder  Recept  Flash  Webbdesign  Tips & trix

 
 
   
     
  Tillbaka  
     
   
     
  Tillbaka  


 


Knapriga bollar med svamp och valnötter



Hittade receptet för dessa Veganköttbullar i
matmagasinet VEGO nr 6 2014.

ca 20 2t

100 gr champinjoner
1 gul lök
250 g fast tofu
50 g valnötter
1 tsk senap
1 tsk mörk sojasås
1 tsk torkad salvia (jag tog mejram)
1 krm kryddpeppar
½ dl maizena (jag tog mörk)

  • Hacka den gula löken och champinjonerna fint.
  • Stek i lite olja tills de har släppt all sin vätska och fått färg
  • Häll över i en skål
  • Smula ner tofun i skålen
  • Hacka valnötterna fint och blanda ner tillsammans med senap, sojasås, salvia, kryddpeppar, maizena, salt och svartpeppar.
  • Rör om och låt smeten stå i 10 minuter.
  • Rulla till bollar och stek dem gyllenbruna. (Jag stekte dem i rikligt med olivolja)

     



 

 

 

 

 

 

 


Upp
 

 
 manfredolini.se     Skapad av: WDM