Start  Nytt  Om  Bilder  Recept  Flash  Webbdesign  Tips & trix

 
 
   
     
  Tillbaka  
     


 


Saffranbiscottis



Se originalrecept på vegankrubb.se

Gunilla tillsatte en matsked konjak vilket blev en riktigt höjdare.
Både Gunilla och jag tycker att veganvarianten de blev godare än sedvanliga med komjölk och margarin.

  Allätare Vegan byter ut mot:
     
100 g Mandel  
100 g Margarin Mjölkfritt margarin 
1 mtsk Konjak  
2 dl mjölk (Röd) Sojamjölk
2 1/2 dl Socker  
ca 5 dl Vetemjöl  
2 tsk Bakpulver  
0,5 g Saffran (ett kuvert)  

 

1 Hacka mandeln grovt
2 Smält margarinet och låt det svalna
3 Lägg saffran och lite socker i en mortel och stöt samman till ett fint pulver
4 Blanda sedan detta med konjak och det smälta margarinet
   
5 Vispa ihop sockret med sojamjölken.
6 Tillsätt saffransmargarinet, mandeln och mjölet där du i förväg rör ner bakpulvret.
7 Arbeta ihop det hela till en deg som ska vara småkletig men gå att knåda ihop till en boll.
   
8 Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den ytterligare lite med händerna.
9 Dela i fyra delar och rulla varje del till en rulle som är lika lång som plåtens korta sida.
10 Lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt och platta ut så att den blir så bred som du vill ha långa biscotti.
11 Grädda i ugn på 200 grader i ca 20 minuter, låt svalna och skär i bitar.
12 Torka sedan biscottin i ugnen på ca 100 grader i en timma eller tills de är riktigt hårda.
13 Öppna gärna ugnen med jämna mellanrum och släpp ut ångan eller låt luckan stå lite på glänt.

 
 



 


 



 

 

 

 

 

 

 

 


Upp
 

 
 manfredolini.se     Skapad av: WDM