1 |
Hacka mandeln grovt |
2 |
Smält margarinet och låt det
svalna |
3 |
Lägg saffran och lite socker i en
mortel och stöt samman till ett fint pulver |
4 |
Blanda sedan detta med konjak och
det smälta margarinet |
|
|
5 |
Vispa ihop sockret med
sojamjölken. |
6 |
Tillsätt saffransmargarinet,
mandeln och mjölet där du i förväg rör ner bakpulvret.
|
7 |
Arbeta ihop det hela till en deg
som ska vara småkletig men gå att knåda ihop till en boll. |
|
|
8 |
Häll ut degen på mjölat bakbord
och arbeta ihop den ytterligare lite med händerna.
|
9 |
Dela i fyra delar och rulla varje
del till en rulle som är lika lång som plåtens korta sida. |
10 |
Lägg rullarna på
bakplåtspappersklädd plåt och platta ut så att den blir så bred
som du vill ha långa biscotti. |
11 |
Grädda i ugn på 200 grader i ca 20
minuter, låt svalna och skär i bitar. |
12 |
Torka sedan biscottin i ugnen på
ca 100 grader i en timma eller tills de är riktigt hårda.
|
13 |
Öppna gärna ugnen med jämna
mellanrum och släpp ut ångan eller låt luckan stå lite på glänt. |