Start  Nytt  Om  Bilder  Recept  Flash  Webbdesign  Tips & trix

 
 
   
     
  Tillbaka  
     
  Receptet är från buffé, mars 2007  
     
  Saker som kan förberedas  
     
   
  Se punkt 1 i receptet  
   
  Se punkt 1 i receptet  
   
  Se punkt 2 i receptet  
   
  Se punkt 4 i receptet  
   
  Sallad som tillbehör  

 


Spagettipaella



Spagettipaella med kyckling och svamp. Enkelt och gott. Kan bjudas både till fest som vardag. Kanonbra för matlådan, om det blir något över.

4 - 6 personer

250g champinjoner eller annan blandsvamp
300 - 400 g kycklingfilé
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 knippen grön sparris
1 påse saffran (½ g)
300g kort spagetti (eller lång som bryts i småbitar)
8 dl vatten
4 msk konc kycklingfond
2 dl vitt vin
salt, peppar , olivolja

  1. Sätt ugnen  på 175 gr. Skär kycklingen och svampen i stora bitar. Bryn dem i omgångar var för sig i lite olja. Salta och peppra.
  2. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala  och finhacka vitlöken. Skär sparrisen i 2-3 bitar.
  3. Fräs lök, paprika,vitlök och sparris med saffranet i lite olivolja några minuter.
  4. Fördela den okokta pastan i en långpanna (ca 30x40 cm).
    Täck pastan med allt det stekta
  5. Koka upp vatten, fond och vin med ½ tsk salt. Häll det i långpannan.
  6. Ställ in i ugnen och koka tills pastan blivit mjuk, ca 40 minuter! Ställ på bordet och njut!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Upp
 

 
 manfredolini.se     Skapad av: WDM