|
Spagettipaella
Spagettipaella med kyckling och svamp. Enkelt
och gott. Kan bjudas både till fest som vardag. Kanonbra för
matlådan, om det blir något över.
4 - 6 personer
250g champinjoner eller annan blandsvamp
300 - 400 g kycklingfilé
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 knippen grön sparris
1 påse saffran (½ g)
300g kort spagetti (eller lång som bryts i småbitar)
8 dl vatten
4 msk konc kycklingfond
2 dl vitt vin
salt, peppar , olivolja
- Sätt ugnen
på 175 gr. Skär kycklingen och svampen i stora bitar. Bryn dem i
omgångar var för sig i lite olja. Salta och peppra.
- Skala och
hacka löken. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala
och finhacka vitlöken. Skär sparrisen i 2-3 bitar.
- Fräs lök,
paprika,vitlök och sparris med saffranet i lite olivolja några
minuter.
- Fördela den
okokta pastan i en långpanna (ca 30x40 cm).
Täck pastan med allt det stekta
- Koka upp
vatten, fond och vin med ½ tsk salt. Häll det i långpannan.
- Ställ in i
ugnen och koka tills pastan blivit mjuk, ca 40 minuter! Ställ på
bordet och njut!
Upp
|
|