|
Nudlar med spenatsås
En god, billig och snabblagad rätt.
Perfekt till matlådan om det blir nåt över.
För 4 personer
250 g nudlar
ca 3 liter vatten, 1½ msk salt
Till såsen
2 purjolökar
1 msk margarin, (gärna flytande)
ca 200 g fryst hackad spenat
1½ dl grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
½ dl finhackad gräslök, ½ msk basilika, 2 msk hackad persilja
1 kryddmått salt
½ kryddmått svartpeppar
1 dl riven lagrad ost
2 msk riven parmesanost
ca 15 pimentofyllda gröna oliver
Gör så här
- Koka nudlarna enligt
anvisningen på paketet.
- Skär purjolökarna rakt av i
tunna skivor.
- Fräs i margarin så att de blir
glansiga
- Lägg i spenatblocken och låt
tina på svag värme
- Häll på buljongen då spenaten
tinat
- Krydda med pressad
vitlöksklyfta, finhackad gräslök, basilika, persilja, salt
peppar och riven lagrad ost
- Låt småputtra 5 minuter
- Servera nudlar och spenatsås
med garnering av riven parmesanost och skivade oliver.
Tillbehör
Här har jag lagt till några rökta skinkskivor, vilket lyfter
rätten.
Och en god öl, och då förstås en österrikisk, en
Zipfer
Upp
|
|
|