Start  Nytt  Om  Bilder  Recept  Flash  Webbdesign  Tips & trix

 
 
   
     
  Tillbaka  
     


 


Nudlar med spenatsås



En god, billig och snabblagad rätt.
Perfekt till matlådan om det blir nåt över.

För 4 personer
250 g nudlar
ca 3 liter vatten, 1½ msk salt

Till såsen
2 purjolökar
1 msk margarin, (gärna flytande)
ca 200 g fryst hackad spenat
1½ dl grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
½ dl finhackad gräslök, ½ msk basilika, 2 msk hackad persilja
1 kryddmått salt
½ kryddmått svartpeppar
1 dl riven lagrad ost
2 msk riven parmesanost
ca 15 pimentofyllda gröna oliver

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet.
  2. Skär purjolökarna rakt av i tunna skivor.
  3. Fräs i margarin så att de blir glansiga
  4. Lägg i spenatblocken och låt tina på svag värme
  5. Häll på buljongen då spenaten tinat
  6. Krydda med pressad vitlöksklyfta, finhackad gräslök, basilika, persilja, salt peppar och riven lagrad ost
  7. Låt småputtra 5 minuter
  8. Servera nudlar och spenatsås med garnering av riven parmesanost och skivade oliver.

    Tillbehör
    Här har jag lagt till några rökta skinkskivor, vilket lyfter  rätten.

    Och en god öl, och då förstås en österrikisk, en Zipfer


Upp
 

   
 manfredolini.se     Skapad av: WDM