|
Italiensk kycklingsoppa
En matig soppa, som är lätt att göra
och mycket god.
Vegetariskt
alternativ
Byt ut kycklingen mot Quarn.
Har testat båda alternativen och kan
inte avgöra vilket som är godast.
FÖR 4 PERSONER
400 g kycklingfilé alternativt
Quarn bitar
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färg, ( gul, röd, orange) blir en fröjd för ögat
1 msk olivolja
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar alternativt grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron/vinäger
1 krm svartpeppar
1 förpackning färsk tortellini med ost eller pesto, ca 250 g
salt
3 - 4 soltorkade tomater, ca 50 g
1 kruka basilika
Gör så här
- Skär kycklingfilérna i 1 ½ cm
stora bitar och stek dem så de får färg.
Alternativt: Ta upp quarnen ur frysen och låt den tina i rumsvärme,
för att undvika att det stänker när du har ned det i den heta
olivoljan i stekpannan. Vänd hela tiden på quarnen med en stekspade
så den får färg runtom
- Skala och hacka löken och vitlöken
- Kärna ur paprikorna och skär dem i
tärningar
- Fräs lök och paprika i olja i en
stor gryta
- Häll på vatten och tillsätt
buljong, tomatpuré, citron och peppar
- Låt grytan koka upp
- Lägg i kyckling eller Quarn och
låt den koka i ca 10 minuter
- Lägg i tortellinin och låt den
koka enligt anvisningen på förpackningen, ca 3 ½ minut, så den
fortfarande är al dente
- Strimla de i förväg blötlagda
enligt förpackningen, soltorkade tomaterna
- Servera soppan när tortellinin är
kokt
- Strö över de strimlade tomaterna
och de färska basilikabladen.
Gott
tillbehör
Nybakat italienskt bröd, chiabatta eller liknande (finns i färdiga
mjölpåsar) samt en god ost.
Ursprungligt recept,
Buffé 2 - 2000
Upp
|
|