Start  Nytt  Om  Bilder  Recept  Flash  Webbdesign  Tips & trix

 
 
   
     
  Tillbaka  
     


 


Italiensk kycklingsoppa



En matig soppa, som är lätt att göra och mycket god.

Vegetariskt alternativ
Byt ut kycklingen mot Quarn.

Har testat båda alternativen och kan inte avgöra  vilket som är godast.

FÖR 4 PERSONER

400 g kycklingfilé alternativt Quarn bitar
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färg, ( gul, röd, orange) blir en fröjd för ögat
1 msk olivolja
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar alternativt grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron/vinäger
1 krm svartpeppar
1 förpackning färsk tortellini med ost eller pesto, ca 250 g

salt
3 - 4 soltorkade tomater, ca 50 g
1 kruka basilika

 

Gör så här

  • Skär kycklingfilérna i 1 ½ cm stora bitar och stek dem så de får färg.
    Alternativt: Ta upp quarnen ur frysen och låt den tina i rumsvärme, för att undvika att det stänker när du har ned det i den heta olivoljan i stekpannan. Vänd hela tiden på quarnen med en stekspade så den får färg runtom
  • Skala och hacka löken och vitlöken
  • Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar
  • Fräs lök och paprika i olja i en stor gryta
  • Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré, citron och peppar
  • Låt grytan koka upp
  • Lägg i kyckling eller Quarn och låt den koka i ca 10 minuter
  • Lägg i tortellinin och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen, ca 3 ½ minut, så den fortfarande är al dente
  • Strimla de i förväg blötlagda enligt förpackningen, soltorkade tomaterna
  • Servera soppan när tortellinin är kokt
  • Strö över de strimlade tomaterna och de färska basilikabladen.

Gott tillbehör
Nybakat italienskt bröd, chiabatta eller liknande (finns i färdiga mjölpåsar) samt en god ost.

Ursprungligt recept, Buffé 2 - 2000


Upp
 

 
 manfredolini.se     Skapad av: WDM