Grönpepparsås

Tillbaka till Receptförteckning
Ingredienser:
2 st schalottenlökar
1 msk smör
1 msk grönpeppar
2 msk konjak (t.ex. Grönstedts)
2 msk kalvfond (Bong Touch of taste)
2 dl röd grädde 1 tsk majsstärkelse (Utblandad med en tsk vatten)
1 dl vatten
salt och peppar
Gör så här:
1. Fräs den finhackade löken i smör (när smöret har tystnad i kastrullen)
2. Rör om och dra ned värmen från 8 till 7
3. Tillsätt grönpepparn som mortlads
4. Tillsätt Konjak och koka upp (Dra sedan ned värmen på 5)
5. Tillsätt Kalvfond
6. Tillsätt grädden
7. Tillsätt majsstärkelsen
8. Späd med lite vatten (Max 1 dl)
9 smaka av med salt och peppar