Start  Nytt  Om  Bilder  Recept  Flash  Webbdesign  Tips & trix

 
 
   
     
  Tillbaka  
     
  Testlänk  
     
  Testlänk2  


 


Fleischlaibchen



En Österrikisk variant av pannbiffar

300 g nötfärs
200 g fläskfärs
4 - 5 skivor vitt formbröd
lite mjölk
1 finhackad gul lök
hackad Persilja
40 g smör el. margarin
2 ägg
½ kaffesked Mejram
1 pressad vitlöksklyfta
peppar o salt
ströbröd

  • Smula ner det vita formbrödet i en bunke
  • Häll lite mjölk över brödet
  • Rör om så att allt bröd får suga åt sig av mjölken
  • Ta upp med rena händer det med mjölk indränkta brödet och pressa ut mjölken
  • Lägg tillbaka brödet i bunken och blanda det väl med nöt och fläskfärsen.
  • Bearbeta bröd och färsblandningen med händerna så att det blir en jämn smet
  • Smält smör eller margarin i en kastrull och häll ned den hackade löken och persiljan så den blir glansig.
  • Blanda väl med färssmeten
  • Blanda ned äggen och pressa ned vitlöken och bearbeta väl
  • Krydda med salt peppar och mejram.
  • Om färsblandningen känns för tunn kan du blanda ned lite ströbröd och bearbeta färsblandningen tills den känns bra
  • Forma lagom stora biffar och vänd dem i ströbröd
  • Lägg dem i en stekpanna med smör/margarin och lite olja.
  • Platta till dem och stek dem gyllenbruna på inte alltför stark värme
  • Ta upp biffarna och lägg dem i en form
  • Efterstek med folie över i ugnen så de blir genomstekta.

    Servera med hemlagad potatismos och lingonsylt


Upp
 

   
 manfredolini.se     Skapad av: WDM