Fleischlaibchen
En Österrikisk
variant av pannbiffar
300 g nötfärs
200 g fläskfärs
4 - 5 skivor vitt formbröd
lite mjölk
1 finhackad gul lök
hackad
Persilja
40 g smör el. margarin
2 ägg
½ kaffesked Mejram
1 pressad vitlöksklyfta
peppar o salt
ströbröd
-
Smula ner det
vita formbrödet i en bunke
-
Häll lite
mjölk över brödet
-
Rör om så att
allt bröd får suga åt sig av mjölken
-
Ta upp med
rena händer det med mjölk indränkta brödet och pressa ut mjölken
-
Lägg tillbaka
brödet i bunken och blanda det väl med nöt och fläskfärsen.
-
Bearbeta bröd
och färsblandningen med händerna så att det blir en jämn smet
-
Smält smör
eller margarin i en kastrull och häll ned den hackade löken och
persiljan så den blir glansig.
-
Blanda väl
med färssmeten
-
Blanda ned
äggen och pressa ned vitlöken och bearbeta väl
-
Krydda med
salt peppar och mejram.
-
Om
färsblandningen känns för tunn kan du blanda ned lite ströbröd
och bearbeta färsblandningen tills den känns bra
-
Forma lagom
stora biffar och vänd dem i ströbröd
-
Lägg dem i en
stekpanna med smör/margarin och lite olja.
-
Platta till
dem och stek dem gyllenbruna på inte alltför stark värme
-
Ta upp
biffarna och lägg dem i en form
-
Efterstek med
folie över i ugnen så de blir genomstekta.
Servera med hemlagad potatismos och lingonsylt
Upp
|