Kuvertbröd med citrussmör
Lättbakade bröd som går utmärkt att frysa. Sprödvärms gärna inför
servering.
Till 30 bröd
50 g jäst
5 dl vatten (37 gr)
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
12 dl vetemjöl (720 g)
Fyllning
100 g smör
rivet skal av 2 citroner
Pensling
1 ägg
sesamfrö
flingsalt
Gör så här
- Smula ner jästen i en skål och
rör ut den med ljummet vatten Tillsätt olja, honung, salt och
nästan allt mjöl.
Spara ca ½ dl till utbakning
Arbeta degen smidig ca 10 min
- Låt jäsa 1 timme under bakduk
- Ta upp degen på mjölad bänk.
Dela den i två delar.
Kavla ut var och en till en ½ cm tjock rektangel
- Blanda smöret med citronskal.
Bred smöret på degen och rulla ihop från långsidan.
Skär varje rulle i ca 2 cm tjocka skivor.
Lägg skivorna på 2 plåtar med bakplåtspapper.
- Låt jäsa 30 min under bakduk
- Sätt ugnen på 250 gr.
Pensla bröden med ägg, strö på sesamfrö och salt.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min
Låt svalna under bakduk
Upp
|