Blåbärstårta
Till botten
14 st digestivekex
100 g smör eller margarin
1 msk socker
- Krossa kexen
- Blanda med smält smör och socker
- Tryck ut i en pajform och ställ i
kylen
Mellanskickt
1 pkt Philadelphiaost
1½ kkp florsocker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
- Vispa grädden till fast
konsistens tillsammans med vaniljsockret
- Rör ihop Philadelphiaosten med
florsockret till en smidig röra
- Blanda samman grädden med
Philadelphiaröran
Ovanskickt
1 påse drottningkräm
3 dl vatten
250g frysta blåbär
- Ta ut botten ur
kylskåpet och bred ut grädden och Philadelphiaröran över
den avsvalnade botten
- Vispa ihop
drottningkrämspulvret med vatten (den ska vara halvfast)
- Bred ut drottningkrämen över
mellanskiktet
- Ta de frusna blåbären och
häll/fördela dem över kakan
- Ställ i kylen i cirka 2 - 3
timmar
Upp
|